Nahajate se tukaj

31.1.2015 je tu - ne pozabite na knjigo vezanih računov

Če plačil za prodano blago in storitve ne prejemate v celoti na poslovni račun ali če ne razpolagate z ustreznim programom za izdajanje gotovinskih računov, je tale novica za Vas.

Od jutri naprej boste morali izdajati račune iz vezane knjige računov (VKR), v čemer smo nekaj več napisali pred dnevi.

Samo za naše kliente smo naročili omejeno količino VKR, ki nam jih bodo dostavili iz tiskarne v soboto zjutraj.

Če boste VKR potrebovali že v soboto, 31.1.2015, Vam sporočamo, da se lahko oglasite pri nas med 9. In 10. uro in prevzamete že na eDavkih evidentirano VKR.

V istem času se lahko tudi oglasite, če želite VKR samo potrdit na eDavkih (ker ste nas pooblastili za davčno administracijo – eDavki), kar je pogoj, da VKR sploh smete začeti uporabljat.

FURS naj bi potrjeval samo VKR tistih izdajateljev računov, ki niso obvezni oddajati obračunov preko eDavkov, kar pa za večino naših klientov ne pride v poštev.

Seveda VKR lahko prevzamete tudi kadarkoli med delovnim časom našega servisa.

Pa še tole:

Kot rezervo zaradi izpada energije ali okvare računalniškega programa naj bi VKR  imeli vsi, ki prodajate blago in storitve za gotovino.

Vsem uporabnikom VKR priporočam, da si pred uporabo preberete navodila, objavljena na naši spletni strani.

Finančna uprava je sicer včeraj objavila, da ugotavlja, da do 31. januarja 2015 ne bo  zagotovljenega zadostnega števila vezanih knjig računov.

Vse, ki so zavezani k njihovi uporabi, zato Finančna uprava obvešča, da bodo v morebitnih postopkih nadzora upoštevali tudi dejstvo, da na trgu ni bilo pravočasno zagotovljeno dovolj veliko število vezanih knjig računov.

Celotno sporočilo za javnost

Mislim, da ste naši klienti brez skrbi, saj smo zagotovili zadostno število VKR.

Upam, da bo tokrat držalo reklo: Najprej en korak nazaj, nato pa pet korakov naprej…