Nahajate se tukaj

Letni obračuni so za nami-pred nami pa...

Letni obračuni so za nami - pred nami pa nove akontacije davkov in poračun davkov.

Kot vsakič, so bili tudi letošnji prvi trije meseci namenjeni predvsem davčnim obračunom poslovnih subjektov. V računovodskem servisu smo tudi letos klientom, za katere smo pripravili letni obračun, posredovali med drugim tudi pregled akontacij davka iz dejavnosti oziroma davka od dohodkov pravnih oseb.

Petek, 10.4.2015, je dan, ko morajo davčni zavezanci plačati akontacije za leto 2015 glede na obračun za leto 2014, torej se akontacije spreminjajo. Če ste mogoče zgrešili, prosimo, da preverite svoj poštni predal in ne pozabite na plačilo.

Prav tako bi Vas že sedaj radi spomnili še na en pomemben datum v zvezi s plačevanjem davkov. Dne 30.4.2015 zapade v plačilo poračun za leto 2014.

Seveda pa navedeni opomnik lahko spregledajo davčni zavezanci, ki so imeli smolo in so poslovali z izgubo oziroma niso dosegli davčne osnove, ki bi bila podlaga za plačilo davkov. Če so plačevali med letom 2014 akontacije, bodo preplačila dobili vrnjena 30 dni po oddaji davčnega obračuna, torej najkasneje 30.4.2015.