Nahajate se tukaj

DAVČNE BLAGAJNE - imate vse potrebno?

Kot smo se dogovorili na našem skupnem srečanju, Vas obveščamo o dveh zadevah, povezanimi z davčnimi blagajnami, in sicer:
 

  • POOBLAŠČANJE – PRIDOBITEV NAMENSKEGA DIGITALNEGA POTRDILA

Od 15.11.2015 bomo lahko preko eDavkov po Vašem pooblastilu oddali Zahtevek za pridobitev namenskega digitalnega potrdila za izvajanje postopka davčnega potrjevanja računov.

V kolikor boste od 2.1.2016 poslovali z gotovino (to je vse, kar ni priliv na poslovni račun, kompenzacija ali nakazilo na PayPal – gotovina so tudi kreditne kartice) morate pridobiti navedeno digitalno potrdilo, in sicer tudi v primerih, ko boste še vedno izdajali račune iz vezane knjige računov (te priporočamo, da imate v zalogi in potrjene vsi, ki poslujete z gotovino, za primere, ko naprava ali internet ne bo deloval).

Za vse naše kliente imamo dostop do eDavkov, tako, da zgoraj navedeni zahtevek lahko vložimo tudi pri nas, zato Vas prosimo, da nam do srede, 11.11.2015 (sv. Martin) sporočite, če boste želeli pridobiti namensko digitalno potrdilo.

Po Vašem obvestilu bomo preverili, ali imamo preko eDavkov omogočeno uporabo vseh dokumentov – če je še ne bomo imeli, Vam bomo predhodno posredovali še dodatno splošno pooblastilo.

Prejeto referenčno številko in geslo Vam bomo takoj posredovali, tako da boste lahko na spletni strani MJU prevzeli namensko digitalno potrdilo in ga namestili v program davčne blagajne ali v mini blagajno.
 

  • INTERNI AKTI

Pred začetkom uporabe davčne blagajne mora davčni zavezanec obvezno sprejeti interni akt, ki ga sicer ni potrebno posredovati na FURS, mora pa biti dostopen ob morebitnem davčnem pregledu.

V kolikor boste interni akt po predlogah, ki so objavljene na spletni strani FURS pripravili sami, prosimo, da ga posredujete en izvod tudi nam.

Če pa želite, da interni akt pripravimo pri nas, pa nam to sporočite do konca novembra 2015.
 

  • PRIPOROČENA OPREMA

Oprema, ki bi jo priporočili posameznemu klientu, je odvisna od več elementov, predvsem od cene, povezljivosti z računovodskimi programi, številu transakcij in dodatnih želja klientov.

Ponovno poudarjam, da bo potrebno ne glede na prehodno obdobje pridobiti namensko digitalno potrdilo in potrjevati izdane račune, čeprav bodo kupci dobivali račune iz vezane knjige računov.

Za kliente, ki bodo imeli samo nekaj računov letno, priporočamo Mini davčno blagajno, ki jo bo brezplačno omogočil FURS na svoji spletni strani.

V kolikor Vam povezave s FURS že ne zagotavljajo Vaši informatiki (na primer v zdravstvu, zavarovalništvu…) ali pa bi radi zamenjali tudi svoje poslovne programe,  predlagam, da si ogledate ponudbo podjetja SAOP iz Nove Gorice, s katerim mnogo let že uspešno tremo poslovne orehe. Njihova ponudba je zaupanja vredna, ker so se kalili pri uvajanju davčnih blagajn na Hrvaškem, povsem pa je prilagojena zahtevam uporabnikov – od najpreprostejših do zelo zapletenih rešitev.

Več o ponudbi si preberite na spletnih straneh:

http://www.saopnet.si/pos/
http://www.saopnet.si/pos/cenik/
http://www.saopnet.si/pos/oprema/
http://www.saopnet.si/pos/podpora/
http://www.saop.si/
http://www.icenter.si/
http://www.minimax.si/

V kolikor pa bi želeli, da Vam nekdo pregleda računalniško opremo, pa se lahko obrnete na Planis d.o.o. Zagorje – g. Roberta Volkarja – servis@planis.si – veza »davčne blagajne Vencelj«

Toliko zaenkrat – ko bo kaj novega, se oglasimo.